karite-butter la maison du savon de MarseilleShea boter is een natuurlijk en voedend ingredient dat al eeuwenlang wordt gebruikt in huid- en haarverzorgingsproducten. Het wordt geëxtraheerd uit de nootjes van de sheaboom, die oorspronkelijk uit West-Afrika komt.

Een van de belangrijkste redenen waarom sheaboter zo populair is, is omdat het enorm hydraterend is. Het zit vol met vetzuren en vitamines die de huid voeden en hydrateren, waardoor het een geweldige keuze is voor droge of beschadigde huid.

Sheaboter heeft ook ontstekingsremmende eigenschappen, wat kan helpen om roodheid en irritatie op de huid te verminderen. Het kan ook helpen om brandwonden, snijwonden en andere huidirritaties te verzachten.

Naast de voordelen voor de huid, wordt sheaboter ook vaak gebruikt in haarverzorgingsproducten. Het kan helpen om de hoofdhuid en het haar te voeden en te hydrateren, wat kan helpen om droogheid en haarbreuk te verminderen. Het wordt ook gedacht dat het de algehele gezondheid van het haar kan verbeteren, waardoor het sterker en weerbaarder wordt.

Een van de geweldige dingen aan sheaboter is dat het geschikt is voor alle huidtypes, inclusief gevoelige huid. Het is ook over het algemeen niet-comedogeen, wat betekent dat het de poriën niet kan verstoppen of leiden tot uitslag.

Als je sheaboter wilt gebruiken in je huidverzorgingsroutine, kun je het vinden in een verscheidenheid aan producten, waaronder moisturizers, body butters en lipbalsems. Je kunt het ook op zichzelf gebruiken als natuurlijke moisturizer. Wrijf gewoon een kleine hoeveelheid sheaboter op je huid of haar en laat het zijn werk doen.

Om samen te vatten: sheaboter is een natuurlijk en voedend ingredient dat geweldig is voor de huid en het haar. Of je nu droge huid wilt hydrateren of je haar wilt voeden, sheaboter is een geweldige keuze.

Kijk hier naar leuke cadeaupakketten met sheaboter